Μυωπία και αστιγματισμός: τι είναι και ποια τα συμπτώματα

Η μυωπία είναι μια πάθηση των ματιών, κατά την οποία το άτομο δε βλέπει καθαρά σε μακρινή απόσταση. Εμφανίζεται συχνά σε μικρή ηλικία και πρόκειται για μια διαθλαστική ανωμαλία που όσο το άτομο μεγαλώνει, μεγαλώνει και το πρόβλημα.

Διάβασε περισσότερα

Πλύσιμο δοντιών: Ο σωστός τρόπος να πλένετε τα δόντια σας

Είναι πολύ σημαντικό να πλένετε σωστά τα δόντια σας, έτσι ώστε να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα τροφών και να αφαιρέσετε τη πλάκα που μπορεί να έχει σχηματιστεί στην επιφάνειά τους. Πολλοί από εμάς δε γνωρίζουν ποιος είναι τελικά ο σωστός τρόπος να πλένουμε τα δόντια μας. Παρακάτω, σας αναφέρουμε τις σωστές τακτικές του πλυσίματος.  

Διάβασε περισσότερα

Αλωπεκία: τι είναι και ποια τα συμπτώματα

Η αλωπεκία σημαίνει απώλεια μαλλιών ή φαλάκρα που μπορεί να εμφανιστεί στο τριχωτό της κεφαλής ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος που υπάρχουν τρίχες

Διάβασε περισσότερα

Σκολίωση: τι είναι, συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η σκολίωση με λίγα λόγια είναι το κύρτωμα της σπονδυλικής στήλης και η στροφή των σπονδύλων προς τα μέσα. Είναι μια πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί σε μικρούς και μεγάλους και να εξελιχθεί σε βάθος χρόνου.

Διάβασε περισσότερα

Βιταμίνη Κ: τι είναι και ποια τα οφέλη της

Η βιταμίνη Κ είναι μια ομάδα από λιποδιαλυτές βιταμίνες που μπορούμε να τη βρούμε σε αρκετά τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής. Η βιταμίνη Κ1 βρίσκεται κυρίως σε φυλλώδη πράσινα λαχανικά, ενώ η βιταμίνη Κ2 απορροφάται από το παχύ έντερο και βρίσκεται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Διάβασε περισσότερα

Βιταμίνη Ε: τι είναι και ποια τα οφέλη της

Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, το οποίο προστατεύει τα κύτταρα και το ανοσοποιητικό, επιβραδύνει τη γήρανση και δρα ενάντια σε παθήσεις που μπορεί να προσβάλουν τον οργανισμό.

Διάβασε περισσότερα

Βιταμίνη Β: τι είναι και ποια τα οφέλη της

Όταν μιλάμε για τη βιταμίνη αυτή, στην ουσία αναφερόμαστε σε ένα σύμπλεγμα από 8 βιταμίνες, που η κάθε μία παίζει ξεχωριστό ρόλο και είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Διάβασε περισσότερα

Βιταμίνη D: τι είναι και γιατί τη χρειαζόμαστε

Η βιταμίνη D ή αλλιώς η «βιταμίνη του ηλίου» είναι μια βιταμίνη που λαμβάνεται στον οργανισμό κυρίως από την ακτινοβολία του ήλιου στο δέρμα και είναι πολύ σημαντική στη καλή λειτουργία των οστών.

Διάβασε περισσότερα

Βιταμίνη Α: τι είναι και ποια τα οφέλη της

Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που αποθηκεύεται στο συκώτι και είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών, των βλεννογόνων, του δέρματος, των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Τροφές όπως συκώτι, καρότα, μουρουνέλαιο, βούτυρο, τυρί, φρούτα και λαχανικά με καροτενοειδή και πουλερικά και κρέας είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α.

Διάβασε περισσότερα

Βιταμίνη C: τι είναι και ποια τα οφέλη της

Η βιταμίνη C ή αλλιώς ασκορβικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά. Είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη και επιδιόρθωση του συνδετικού ιστού. Οι άνθρωποι, σε αντίθεση με τα περισσότερα θηλαστικά, δε μπορούν να συνθέσουν τη βιταμίνη αυτή και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να την προσλάβουν από τη διατροφή τους.

Διάβασε περισσότερα